Hart in Takt heeft alternatief plan voor garage Traverse

DIEREN – Stichting Hart in Takt presenteerde dinsdag tijdens de informatieavond over Traverse Dieren in het gemeentehuis in De steeg een alternatief voor de beoogde parkeergarage. Volgens Hart in Takt is het beter om de garage aan de zuidzijde te plaatsen.

Het idee is: maak gebruik van de wand van de tunnelbak en de ruimte tussen de tunnelbak en het spoor van de Harderwijkerweg tot Wilhelminaweg voor het realiseren van een parkeervoorziening. Dat biedt ruimte voor 420 auto’s verdeeld over twee lagen, bestaande toegangen tot het perron kunnen behouden worden en de bestaande voetgangerstunnel kan verlengd worden tot aan de parkeergarage. Het plan van de gemeente voor de parkeergarage aan de Noorder Parallelweg is volgens de stichting stedenbouwkundig en architectonisch slecht, het volume van de parkeergarage midden in een woonwijk is anderhalf maal sporthal Theothorne en heeft de lengte van de Gazelle-fabriek en is hoger dan het monumentale stationsgebouw. Bovendien is de ontsluiting van de parkeergarage nog volkomen onduidelijk.
De stichting weet genoeg argumenten te noemen zoals geen duur onderhoud aan liften en loopbruggen, geen ontsluiting van een regionaal station via woonstraten van de oranjebuurt, de zestien woningen aan de Noorder Parallelweg en Harderwijkerweg kunnen gehandhaafd blijven.
Wethouder Ron König van de gemeente Rheden ziet weinig in het alternatief. Het zou voor een jaar vertraging zorgen in de besluitvorming. Ook zit het volgens de wethouder wel goed met de ontsluiting, anders had de provincie nooit zoveel geld geïnvesteerd in het project.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.