Home / De Steeg / De Broche, roman over Middachten

De Broche, roman over Middachten

RHEDEN – Schrijver en boekhandelaar Arwout van Loon overhandigde onlangs het eerste exemplaar van zijn boek De Broche aan Graaf zu Ortenburg. De graaf woont op kasteel Middachten, waar de roman van Van Loon zich afspeelt.

Arwout van Loon, boekhandelaar in Rheden, schreef een aantal jaren geleden al een eerste boek. Dit zou al over Middachten moeten gaan, maar tijdens onderzoek naar de historie van het kasteel stuitte de schrijver op een verbinding met het dorp Rheden en zijn verhaal werd verplaatst. Herborch speelt zich af in 1315 in Rheden.
Het kasteeltje in De Steeg heeft Van Loon echter nooit losgelaten en nu heeft hij alsnog een boek geschreven dat zich daar afspeelt. De Broche is een modern verhaal over een oud kasteel. Het speelt zich deels eveneens af in 1315. Herborch en De Broche sluiten dus mooi op elkaar aan, maar zijn beide ook uitstekend los te lezen. Het andere deel van het boek speelt in 2012, als Liesbeth samen met haar vader Outdoor Gelderland bezoekt. Ze wil niets weten van kasteel Middachten, maar gaat toch met haar vader naar binnen. Voor ze het weet, raakt Liesbeth verstrikt in het verleden.
De Broche kost 12,50 euro en is te koop bij The Read Shop Rheden, The Read Shop Velp, Jansen & de Feijter in Velp en Bruna in Dieren. Bestellen bij de uitgever kan via uitgeverij.triskel@upcmail.nl, dan wordt 2,50 euro verzendkosten in rekening gebracht.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.