Loenens stel wint 10.000 euro voor Cambodja

LOENEN – De jury van de ASN Bank Wereldprijs 2012 maakte op donderdag 8 november in Chizone te Scheveningen de prijswinnaars bekend. Aan de wedstrijd deden in totaal 120 projecten vanuit heel de wereld mee. De vier themaprijzen gingen naar de projecten Fair Friends, My Louis, Art of Peace en ‘Ontwikkeling van zeer efficiënte computeronderdelen’.

Het publiek koos uit de twintig projecten de winnaar van de publieksprijs: Colt Solar project. Colt (Cambodian Organization for Learning and Training) zorgt voor de opvang en scholing van straatkinderen in Cambodja. De winnaars krijgen een bedrag van tienduizend euro om hun project succesvol te maken.
In augustus 2011 is COLT gestart met het solarproject door het Loenense stel Wilco Schijff en Frida de Boer. Met als doel te besparen op de energiekosten en daarbij de kinderen en Cambodjaanse bevolking bewuster te maken van duurzame energie. Door optimaal te profiteren van de warme Cambodjaanse zon kan er zo’n 200 dollar per maand bespaard worden. Het winnen van de publieksprijs is dan ook erg belangrijk. COLT kan met het geldbedrag het solarproject afronden en het systeem aansluiten op het elektriciteitsnet van Phnom Penh. Hierdoor worden de COLT school en het kindertehuis van duurzame energie voorzien! Tot slot wordt er in het voorjaar van 2013 een solardag georganiseerd waarbij buurtbewoners, -kinderen en andere NGO’s kennis maken met de voordelen van zonne-energie. Wilco en Frida – op de foto bij de weeskinderen in Cambodja – danken iedereen die aan dit schitterende eindresultaat hebben meegewerkt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.