Home / Loenen / Darpse Deerns op Boerenkoolmiddag

Darpse Deerns op Boerenkoolmiddag

LOENEN – Het vrouwenkoor De Darpse Deerns uit Twello was voor de organisatie van de Boerenkoolmiddagen een redder in nood. De door Wisselwerk geboekt orkest kon niet optreden en hierdoor moest op korte termijn vervanging worden gezocht om invulling van deze middagen te krijgen. Vrijdagmiddag kwamen de vrouwen na de optredens in Beekbergen en Ugchelen naar De Brink in Loenen voor de ouderen uit Loenen en Klarenbeek.

Inge Visser uit Klarenbeek sprak namens Wisselwerk een welkomstwoord tot allen die gekomen waren om deze jaarlijkse middag die de Apeldoornse welzijnsorganisatie opzet namens de gemeente. Wisselwerk heeft dit enkele jaren geleden overgenomen van de WOLGA, een belangenvereniging voor de dorpen in de gemeente Apeldoorn.
De opkomst was wat minder als vorige jaren maar het koor kon toch voor een redelijk gevulde zaal optreden. Onder leiding van Hans Mol zongen de vrouwen vrolijke Nederlandse liedjes. De twee reebruine ogen, Ranja met een rietje, Land van Maas en Waal en nog veel meer passeerden de revue. Ook heeft het vrouwenkoor De Darpse Deerns enkele zeemansliedjes op haar repertoire staan. De aanwezigen zongen gezellig mee. Hans Mol begeleidde de vrouwen op een keybord.
H. Doevedans uit Apeldoorn leidde samen met zijn echtgenote een paar rondjes bingo met leuke prijsjes. De spanning zat er weer goed in. Aan het eind van de middag stond de boerenkoolmaaltijd klaar. De ouderen deden zich tegoed aan de heerlijke maaltijd compleet met rookworst en andere lekkernijen – foto: Martien Kobussen

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.