Stefan Groothuis uit Empe genomineerd Gelders Sportman

EMPE – Wie is de beste Gelderse sporter in zijn of haar categorie? De genomineerden, waaronder schaatser Stefan Groothuis uit Empe, zijn inmiddels bekend. De prijzen in de zes categorieën worden op 12 december bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft uitgereikt. Het Gelders sportgala wordt georganiseerd door Olympisch Netwerk Gelderland.

In de categorie Gelderse Sportman komen Teun Mulder, baanwielrenner uit Zuuk, Stefan Groothuis, schaatser uit Empe en Daniël Willemsen, zijspancrosser uit Lochem in aanmerking. Mulder won brons op het onderdeel Keirin tijdens de Olympische Spelen in Londen. Groothuis won het WK sprint en het WK afstanden op de 1000 meter. Zijspancrosser Willemsen behaalde in 2010 voor de tiende keer de titel wereldkampioen zijspancross, een unieke prestatie.

Bij de vrouwen krijgen Adelinde Cornelissen, dressuurrijdster uit Nijkerk, Laura Smulders, BMX’ster uit Nijmegen en Maartje Goderie, hockeyster uit Nijmegen de kans om deze prestigieuze titel een jaar te mogen dragen. Cornelissen pakte twee medailles tijdens de Olympische Spelen, brons met het dressuurteam en zilver voor haar individuele kür. Ook won ze de Grand Prix wereldbeker. Smulders wist tijdens de Olympische Spelen verrassend een bronzen medaille te winnen. Ook Goderie behaalde een medaille tijdens de Olympische Spelen. Ze won met haar hockeyteam goud.

De winnaars uit onder andere deze twee categorieën worden door een deskundige jury verkozen. De Gelderse Sportploeg is een publieksprijs. Gelderlanders kunnen tot en met 30 november op hun favoriete ploeg stemmen via de website www.geldersesportfederatie.nl/stemmen.

Olympisch Netwerk Gelderland is een samenwerkingsverband tussen Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie. Het richt zich op het creëren en versterken van de Gelderse (top)sportinfrastructuur. Daarbij wordt ingezet op het begeleiden en faciliteren van Gelderse topsporters en talenten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.