Sint Maarten in Doesburg

DOESBURG – In Doesburg leeft Sint Maarten nog volop. Het lijkt wel of er ieder jaar meer kinderen naar de Martinikerk komen om het verhaal van Sint Maarten te horen en de liedjes te oefenen.

Dat luisteren en oefenen doen ze om voorbereid te zijn op het hoogtepunt van de avond, het langs de deur gaan om snoep in te zamelen. Voorbereiding is dus belangrijk, want als je langs de deuren gaat met je mooie lampion, moeten de liedjes natuurlijk wel goed gezongen kunnen worden en moet je natuurlijk ook weten waar de traditie van Sint Maarten voor staat. Na de bijeenkomst in de kerk gaan de kerkklokken beieren en daarmee wordt het startsein gegeven om langs de deuren te gaan. In de Doesburgse binnenstad is iedereen hier goed op voorbereid en alle deuren gaan dan ook open om de liedjes te horen en heerlijk snoep met gulle hand uit te delen. Een bewoonster had zelfs van een lantaarnpaal bij haar huis een lampion gemaakt. Daaruit blijkt wel dat het niet alleen bij de kinderen leeft – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.