Jubileumjaar voor Open NK Schaken in Dieren

DIEREN – Volgend jaar is Dieren voor de 35e keer gastheer van het Open Nederlands Kampioenschap Schaken en de Bondswedstrijden. In 2013 vindt het grote schaakevenement in Zalencentrum Theothorne plaats van 22 juli tot en met 1 augustus en die editie zal een speciaal, feestelijk tintje krijgen.

“Wij willen binnen drie jaar weer naar 500 deelnemers,” zegt de nieuwe toernooidirecteur, ex-wethouder van Rheden Ap Lammers. “Het toernooi moet weer in zijn oude luister hersteld worden. Vorig jaar was het door allerlei omstandigheden iets minder, vooral in de hoofdgroep. We gaan proberen die trend in het komende jaar al om te keren.”

Het organisatiecomité is al vroeg begonnen met het aantrekken van nieuwe sponsors om sterkere schakers te kunnen uitnodigen voor het toernooi, dat al voor de 45e keer in de gemeente Rheden plaatsvindt. Allerlei vormen van sponsoring kunnen hierbij helpen. Zo heeft het bedrijf Jacobs Verhuizingen uit Velp toegezegd een auto met chauffeur beschikbaar te stellen voor het halen en retourneren van de tafels en de stoelen van SG het Rhedens, naar en van de speelzaal . Polysport Activiteiten & Catering en Camping Boszicht willen meedenken over een groei van het toernooi omdat zij dat ook voor hun bedrijf van belang achten. Met meerdere andere partijen vinden gesprekken plaats over mogelijkheden om samen te werken.

Daarnaast zijn er al vergevorderde plannen voor nevenevenementen. De opening van het toernooi wordt verschoven naar maandagavond (22 juli). Daarvoor zal deze keer een programma worden samengesteld dat aantrekkelijk is voor de jeugd. Kinderen zullen bij de opening in de gelegenheid zijn om bekende schakers te ontmoeten. Verder zijn er plannen voor een schaaksimultaan met een bekende Nederlandse speler op de rustdag, zondag 28 juli. Eigenaar Maurice Vloed van Grand Café – Zalen – Schouwburg Zalencentrum Theothorne heeft aangegeven deze extra activiteit te willen sponsoren. De simultaan zal pal voor het Grand Café op het Callunaplein plaatsvinden en zal worden gecombineerd met activiteiten die te maken hebben met het thema schaken, maar aantrekkelijk zijn voor het hele gezin. Het doel van deze activiteiten is om gedurende het evenement van Dieren een echt schaakdorp te maken, en bewoners en bezoekers zullen dit kunnen zien en beleven.

“We hebben nog veel meer nieuwe ideeën voor het toernooi,” zegt toernooidirecteur Ap Lammers. “Daarover hopen we in de komende maanden, onder meer via de Regiobode, via sociale media en via onze website nader te kunnen berichten.”

Voor nadere informatie: zie www.onk.schaakbond.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.