Home / Dieren / Een volle Emmaüskerk

Een volle Emmaüskerk

DIEREN – Zaterdag zat de Emmaüskerk in Dieren weer een keer vol. “Nou ja, nagenoeg. 300 Mensen waren naar de kerk gekomen om naar Huub Oosterhuis te luisteren”, aldus Theo Dammers. “Mensen hebben behoefte aan een vernieuwde benadering van het geloof.” Zowel protestanten als katholieken bezochten zaterdag de Emmaüskerk. “het was ongeveer fifty fifty.”

Huub Oosterhuis, ex-priester, theoloog, dichter van vele liederen, schrijver van tientallen boeken, vader van de popmusici Trijntje en Tjeerd Oosterhuis, was zaterdag in Dieren om te vertellen over zijn vertaalde boek 150 Psalmen vrij. “Vijftig jaar geleden is hij al begonnen met het vertalen van de psalmen. Hij vertaalt de pasalmen vrij, hij probeert de intentie van de psalmen mee te geven. Hij benadert het geloof niet als het oude godsbeeld, maar als liefde, mensen moeten van elkaar houden, ik ben er voor jou en jij bent er voor mij. Het was heel leuk en inspirerend”, aldus Dammers.
Sopraan Helene en het Kleopaskoor brachten enkele van deze liederen ten gehore. “Soms kon het erg emotioneel worden, het was erg mooi.” Psalm139 ‘ken je Mij’ vertaalde Oosterhuis toen zijn dochter Trijntje werd geboren. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.