Home / Doesburg / Doesburg zet economische koers voor toekomst uit

Doesburg zet economische koers voor toekomst uit

DOESBURG – “Veel besluiten die je als gemeenteraad of college neemt, hebben raakvlakken met de economische koers die je als gemeente wil varen. Daarom is het belangrijk om die koers eens goed op papier te zetten, zodat je die discussie niet steeds opnieuw hoeft te voeren”, vertelt wethouder Henk Westra. Hij nodigt alle betrokkenen uit om op 20 november mee te denken en te praten over een op te stellen Koersnota Economisch Beleidsplan.

De gemeente Doesburg is om die reden bezig met het maken van een Economisch Beleidsplan. De eerste grote stap hierin is gezet door het gereed komen van een zogenaamde koersnota. Die koersnota bevat, op basis van een analyse van sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen, voorstellen om de aandacht de komende jaren met name te richten op promotie van Doesburg en stimuleren toerisme, een aantrekkelijke binnenstad, optimaliseren van het ondernemersklimaat en samenwerking in de regio. De komende tijd wordt gewerkt aan de uitwerking van de koersnota in een uitvoeringsprogramma met concrete acties en maatregelen. Verwacht wordt dat de gemeenteraad het Economisch Beleidsplan in januari 2013 kan vaststellen.
“Maar graag willen we voor die tijd nog spreken met zoveel mogelijk betrokkenen”, aldus Westra. “We hopen op input uit met name het bedrijfsleven. Zij zijn immer ook direct belanghebbenden.”
Op dinsdag 20 november wordt een bijeenkomst gehouden waarbij ondernemend Doesburg welkom is om hun visie op de Koersnota te geven. Dat is een stuk van 48 pagina’s dat als leidraad voor de bijeenkomst dient. De Koersnota behandelt onderwerpen als Gemeentelijke investeringen in de economie, Economische trends, de sterke en zwakke punten van Doesburg, de doelstellingen en de aanpak om die te realiseren, het beleid van EU, rijk, provincie en regio en het beleid van de gemeente Doesburg. “Ik ben benieuwd wat met name de ondernemers uit de diverse sectoren van de ideeën en plannen vinden. We willen daarin als gemeente nadrukkelijk samenwerken. Niet alleen bij het maken van plannen, maar ook bij toekomstige uitvoering daarvan.”
Overigens moet de Koersnota niet worden gezien als een almachtig document. “Hoe belangrijk en bepalend het stuk wordt is uiteindelijk aan de gemeenteraad”, legt Westra uit. “De raad moet ook de middelen uittrekken voor stimulering. Maar buiten dat is het in ieder geval goed om een stuk te hebben die het niet nodig maakt om telkens de economische discussie opnieuw te moeten doen.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.