Home / Dieren / Stichting Doorgaan met CVID zoekt collectanten

Stichting Doorgaan met CVID zoekt collectanten

DIEREN – In de week van de chronische ziekten (van 9 tot en met 16 november) vragen de oprichters van de stichting Doorgaan met CVID aandacht voor hun stichting. Deze stichting is ruim een jaar geleden opgericht door Dierenaren Jan en Anhelène te Riele. Alle drie hun kinderen hebben CVID (Common Variable Immuno Deficëncy); een chronische ziekte van het afweersysteem. Het lichaam is niet in staat om zelf ziekteverwekkers onschadelijk te maken. Dat heeft tot gevolg dat een kind met CVID vaak ziek wordt en dat een ‘gewone’ ziekte zoals griep dodelijk kan zijn.Het aantal patiënten met CVID is klein en er is dus geen grote vereniging die geld inzamelt voor onderzoek.
“Via onze stichting willen we aandacht vragen, meer bekendheid geven aan de ziekte en geld inzamelen voor onderzoek,” aldus Anhelène. Doorgaan met CVID is daarom hard op zoek naar collectanten voor in de regio.

www.cvid.nu
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.