Home / Loenen / De Plaggenstèkers spelen bij oliebollenactie Olto

De Plaggenstèkers spelen bij oliebollenactie Olto

LOENEN – Als grote verrassing kwamen de muzikanten van de boerenkapel De Plaggenstèkers van de muziekvereniging OLTO zaterdagmiddag hun opwachting maken bij de vrijwilligers van de oliebollenactie. De Commissie Cadeau voor 100 jaar OLTO had wederom een oliebollenverkoop op touw gezet om geld te verdienen voor de nieuwe uniformen voor het volgend jaar 100-jarige OLTO.

Oud-bakker Willibrord Harmsen zorgde weer voor het (geheime) beslag. In het verleden verkocht deze Loenense bakker duizenden oliebollen. Dini ter Velde zorgde er voor dat de bollen de juiste grootte kregen. Andere medewerksters zorgden voor de verkoop aan de vele kopers uit Loenen die tuk zijn op deze lekkernij.
De verkoop was weer bijzonder goed. Dit kwam mede door de vrolijke tonen van de boerenkapel die menigeen naar het plein lokte voor de aankoop van de oliebollen en te luisteren naar de muziek. De kapel die nog altijd bestaat, speelde met Teun van de Kuit op de grote trom bekende wijsjes.
Op de kraam waren ook de andere artikelen te koop die de commissie in de aanbieding heeft. De sets ansichtkaarten met afbeeldingen van oud-Loenen, kerstkaarten en Loenense plekjes deden het ook goed en zijn ook nog te koop bij drogisterij Bosman. De Loenense jubileumwijn (van Wijnhandel Vriezekolk) had ook gretig aftrek. Ook de Loenense vlag is te koop. De commissie hoopt dat deze vlag massaal wordt gekocht omdat Loenen volgend jaar haar 1175 jarig bestaan gaat vieren.
De commissie blijft nog actief want op zaterdag 29 december wordt de kraam weer opgezet bij De Spar voor de laatste oliebollenactie. Tijdig kan men deze ook bestellen bij de commissie – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.