Home / Bronkhorst / Feestweekend 100-jarig bestaan Sportclub Brummen

Feestweekend 100-jarig bestaan Sportclub Brummen

BRUMMEN – Voetbalvereniging Sportclub Brummen hield afgelopen weekend haar afsluitende jubileumfestiviteiten. De club ontving de Koninklijke erepenning, de bondsvlag van de KNVB, hield een herdenkings-bijeenkomst, een aantal leden werden Erelid of Lid van Verdienste en natuurlijk werd feest gevierd.

Vrijdagavond was er de feestelijke jubileumreceptie in de grote zaal van Concordia. Voorzitter van de Jubileumcommissie Harry Timmer sprak in zijn welkomstwoord de ruim 200 gasten, waaronder KNVB-voorzitter Michael van Praag, toe. Hierna was het de beurt aan burgemeester Niels Joosten om de vereniging te feliciteren. Zijn toespraak werd onderbroken door de binnenkomst van de muziekverenigingen La Fraternité en HOB, die een gezamenlijke serenade brachten. La Fraternité bestaat komend jaar eveneens honderd jaar en kreeg uit handen van Timmer de jubileumstaf overhandigd. Burgemeester Joosten beklom vervolgens weer het podium om aan het tweede deel van z’n toespraak te beginnen en overhandigde Sportclub Brummen-voorzitter Bert Garssen de Koninklijke erepenning.
Hierna sprak mevrouw Elrie Bakker, voorzitter van de KNVB district Oost, de aanwezigen toe. Zij sprak lovende woorden over de jubilerende club en reikte aan verenigingsman Willie Janssen de Gouden speld van de KNVB uit. Hij kreeg die onderscheiding voor ruim twintig jaar prima werk als wedstrijdsecretaris van de vereniging. Michael van Praag sprak vervolgens bestuur en andere aanwezigen toe en roemde de zelfwerkzaamheid en de vele vrijwilligers binnen de club. Uit handen van Bakker en Van Praag ontving voorzitter Bert Garssen de officiële oranje gekleurde jubileumvlag en een kunstwerkje met inscriptie.

In het tweede deel van het officiële gedeelte werd door preses Garssen een aantal clubleden onderscheiden. Dick Weggelaar, Luuk te Kampe en Gerrit Kempes werden benoemd tot erelid van Sportclub Brummen en Rijk Ramerman, José van Tent Beking, Truus Broekhof, Marianne te Velthuis en Ap Burgers ontvingen de onderscheiding ‘lid van verdienste’. Vervolgens werd door de jubileumcommissie een cadeau in de vorm van een waardecheque van € 60.000,- aan de vereniging aangeboden. Timmer: ”Dit bedrag is de eerste aanzet tot verbouw/nieuwbouw van onze accommodatie. Ik hoop dat we spoedig kunnen beginnen met de werkzaamheden.” In zijn slotwoord reageerde Garssen op de sprekers, bedankte allen voor hun aanwezigheid en wenste een ieder een fijn feestweekend. Als sluitstuk van deze avond werden de vijf hoofdprijswinnaars van de jubileumverloting door notaris Bloem bekendgemaakt. De zojuist onderscheiden Willie Janssen werd nogmaals blij verrast, want hij werd ook nog eens de gelukkige winnaar van de FIAT 500.

Zaterdag 10 november vond ’s middags om 14.00 uur in de kantine van de voetbalvereniging Sportclub Brummen een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de leden die de club ontvallen zijn. Na een welkomstwoord door Harry Timmer sprak voorzitter Bert Garssen de ongeveer 130 aanwezigen toe. Hij memoreerde in zijn toespraak dat de ontvallen leden het estafettestokje hebben doorgegeven en dat zonder hen de vereniging niet geworden zou zijn zoals die nu is. Hierna werd een door Mia van der Westen geschreven gedicht ‘Voor hen die er niet meer zijn’ voorgedragen door jeugdlid Noor de Heer. Vervolgens gaf Harry Timmer uitleg over het totstandkomen van een monument voor alle overledenen. In dit door de jubileumcommissie aangeboden monument zijn op een marmeren plaat een stenen bal en een in brons gegoten voetbalschoen verwerkt. De stenen bal is nog een overblijfsel van de oude toegangspoort van het voormalige voetbalterrein op De Pothof en is geschonken door de heer Wim van Lenthe. De bronzen voetbalschoen is het kunstwerk van Gerhard Velthorst, die dit belangeloos voor de vereniging heeft gemaakt. Rijk Ramerman, die samen met Ties Heijink voor het metselwerk heeft gezorgd, onthulde het monument. Na het leggen van een bloemstuk door Noor de Heer en Bert Garssen werd een minuut stilte in acht werd genomen. Het was een indrukwekkende plechtigheid en het monument staat er voor iedereen en voor elke gelegenheid, zoals het deze middag door allen ook ervaren is. Met een informeel samenzijn in de kantine werd deze herdenking afgesloten.

’s Avonds werd het jubileumweekend op een spetterende wijze afgesloten met een grote feestavond in zalencentrum Concordia. Ruim 400 leden en introducés hebben zich daar tot in de kleine uurtjes fantastisch vermaakt op de muzikale klanken van de PPM-Showband, Wim Timmer, dj Martijn en Bollie’s Beenham. Er werd nog een verloting gehouden met als mooie hoofdprijs een verblijf van een week in een luxe 6-persoons vakantievilla in Nans-les-Pins (Zuid-Frankrijk). De gelukkige winnaar is Dylan Pietersz. Met voldoening kunnen de vereniging en de jubileumcommissie terugzien op een zeer geslaagde afsluiting van de jubileumfestiviteiten.

Foto’s zijn te bekijken op www.luuk.tekampe.nl/gallery

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.