Home / Bronkhorst / Sleutelbloem naar de mosterd

Sleutelbloem naar de mosterd

DOESBURG / BRUMMEN – De Sleutelbloem is de mannenafdeling van de Brummense Zonnebloem. Zeven gasten en vijf vrijwilligers keken de afgelopen week in het charmante Doesburg rond. Centraal stond een bezoek aan de mosterdfabriek, annex -museum, waar de enige echte Doesburgsche mosterd wordt gemaakt. De eigenaar gaf een heel persoonlijke rondleiding, waarbij hij demonstreerde hoe het mosterdzaad wordt geweekt in (eigengemaakte) azijn en dan wordt vermalen. Met Abraham heeft dat niets te maken, maar wel alles met vakmanschap. En zoiets vindt waardering bij de gasten die zelf vakmensen zijn geweest. Ze keken toe hoe de grove mosterd in potjes werd getapt, die afgesloten werden met de bekende rode deksels, of in keulse potjes. En ze mochten natuurlijk verse mosterd op kaasblokjes proeven. In het winkeltje wisselden ettelijke potjes daarna van eigenaar.
De eenvoudige, maar smakelijke lunch gebruikten de mannen in Het Zesde Zintuig. Daarna maakten ze nog een wandeltocht door de oude Hanzestad en door de nieuwe wijk langs de IJssel. Hoe fris het ook was, dit bezoek vond iedereen toch hart verwarmend. En daar ging het vooral om.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.