Home / Bronkhorst / Waterpolo: verlies mannen ZV De Spreng

Waterpolo: verlies mannen ZV De Spreng

BRUMMEN – Zoals zo veel sporten, wordt ook het waterpolospel gespeeld volgens spelregels. En zoals bij de toepassing van alle regels zijn er rekkelijken en preciezen. Van die laatste soort is waterpoloscheidsrechter Remco Navis; één van de scheidsrechters zondagavond van de wedstrijd De Spreng tegen De Kikker uit Emmen.

En waar twee mensen samenwerken (want de wedstrijd wordt geleid door twee scheidsrechters) heb je vaak een ondergeschikte en een dominant. En van die laatste soort is scheidsrechter Remco Navis. En de combinatie van die twee eigenschappen maakt het voor spelers en toeschouwer toch wel erg lastig om niet geërgerd te raken over zijn manier van fluiten. Niet dat de man nou zoveel verkeerde beslissingen neemt, want in een spelregelwedstrijd zal hij iedereen moeiteloos verslaan. Het is meer de manier waarop. Zijn collega-scheidsrechter Willemsen was de hele wedstrijd onhoorbaar en onzichtbaar. Eén hoogtepunt had hij nog wel; het wegsturen uit het zwembad van twee supporters van De Spreng naar aanleiding van hun opmerkingen over en tegen de leiding.
Maar de mannen van De Spreng hebben hun verlies natuurlijk niet te wijten aan de leiding. Nee, dan kunnen ze beter naar zichzelf kijken. En zo slecht begon de wedstrijd niet eens voor de Spreng. Ze stonden al wel binnen dertig seconden op achterstand, zonder de bal nog maar een keer aangeraakt te hebben. Want Ivo Elshof werd 25 seconden na het begin van de wedstrijd al met een tijdstraf uit het water gestuurd. En zes seconden later was het 1 – 0 voor Emmen. Maar aan het begin van het tweede speldeel was het toch al 3 -1 voor De Spreng door één doelpunt van Paul Hagendijk en twee doelpunten van Emmo Elshof. En aan het eind van het eerste speldeel had De Spreng ook al twee tijdstraffen van Erik Frankemölle overleefd. Dus zo verkeerd ging het niet en juist in de fase dat iedereen dacht dat De Spreng ging doordrukken, nam de tegenstander het initiatief over. Met drie doelpunten op rij stond De Kikker aan het begin van het derde speldeel voor met 4 – 3. Halverwege dat speldeel werd het nog een keer gelijk op 4 – 4 , maar verder kwam De Spreng niet meer. Door slordig spel en onzuivere passing konden de mannen uit Brummen en Eerbeek niet meer voor gevaar zorgen voor het vijandige doel. Niet dat De Kikker nou zulk geweldig spel liet zien, maar de kansen benutten zij gewoon beter dan De Spreng. De Emmense overwinning met uiteindelijk 9 – 6 was dan ook verdiend.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.