SHO Centra voor medische diagnostiek vieren jubileum

VELP – In november bestaat SHO 12,5 jaar. Op verwijzing van de huisarts verricht SHO aanvullende onderzoeken op diverse locaties in onder meer de Gemeenten Rheden, Doesburg en Zevenaar. Onderzoek kan bestaan uit bijvoorbeeld bloedafname voor analyse, het maken van hartfilmpjes of het doen een echo-onderzoek.

De uitslagen van deze onderzoeken helpen de huisarts om de juiste zorg te bieden. Kenmerkend voor de jubilerende SHO is, dat de patiënt dicht bij huis terecht kan voor de onderzoeken en zo nodig, thuis bezocht worden. SHO heeft in Gelderland ruim 70 locaties. Deze zijn te vinden op diagnostiekplanner.nl. De locaties dichtbij in de buurt staan bovendien op het aanvraagformulier, dat de patiënt mee krijgt van de huisarts.

SHO Centra voor medische diagnostiek, is een organisatie die diagnostische werkzaamheden verricht voor de eerstelijns gezondheidszorg. Vanuit ruim 130 locaties in diverse regio’s werkt SHO samen met meer dan 600 huisartsen. SHO verricht laboratorium, functie- en beeldvormend onderzoek. Uitslagen worden in het Huisarts Informatie Systeem gerapporteerd, zodat de huisarts alle medische informatie van de patiënt bij elkaar in zijn patiëntendossier heeft.
SHO waarborgt dat zorg waar mogelijk in de 1e lijn kan plaatsvinden. Bovendien is diagnostiek door SHO onafhankelijk. Dit garandeert maximale keuzevrijheid voor de patiënt. Op basis van de uitslag kan de patiënt in overleg met de huisarts voor de meest passende zorg en zorgverlener kiezen.

www.SHO.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.