Home / Bronkhorst / Koninklijke erepenning voor 100-jarige

Koninklijke erepenning voor 100-jarige

BRUMMEN – Sportclub Brummen heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen. Namens Hare Majesteit de Koningin maakte burgemeester Niels Joosten dit vrijdag bekend tijdens de receptie ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de club.

De basis van de Brummense voetbalvereniging is gevormd op 12 november 1912, toen voetbalvereniging Incognito is opgericht. In 1924 ging deze club een fusie aan met Brummen. Op dat moment droeg de plaatselijke voetbalvereniging de naam BIC, Brummen Incognito Combinatie. In 1929 werd Brummense Boys opgericht. BIC en Brummense Boys vonden elkaar in 1963 en zo is Sportclub Brummen ontstaan. De vereniging bestaat dit jaar dus 100 jaar. Reden om de feestelijke viering hiervan te onderstrepen met de uitreiking van de Koninklijke Erepenning. Burgemeester Niels Joosten overhandigde deze tijdens de speciale receptie aan de voorzitter van de jarige voetbalclub.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.