Home / Eerbeek / Dieren ernstig verwaarloosd, Eerbekenaar aangehouden

Dieren ernstig verwaarloosd, Eerbekenaar aangehouden

EERBEEK / VIERHOUTEN – De Dierenpolitie Noord- en Oost-Gelderland heeft vrijdag in Vierhouten en Eerbeek tientallen ernstig verwaarloosde beesten aangetroffen. De 52-jarige eigenaar uit Eerbeek is aangehouden. De dieren zijn meegenomen en in twee gevallen heeft een dierenarts een konijn moeten laten inslapen.

De dierenpolitie stelde naar aanleiding van een tip een onderzoek in op een camping in Vierhouten. Hier zouden in een schuurtje en in een caravan konijnen en vogels zitten, terwijl de eigenaar de laatste dagen niet was gezien. Deze zou in Eerbeek wonen en ook daar zou hij diverse dieren hebben.
De agenten troffen in Vierhouten zwaar verwaarloosde konijnen in versmeerde hokken aan. In de caravan werden in diverse ruimtes ook konijnen en vogels in hokken aangetroffen. Een gewaarschuwde dierenarts moest één konijn laten inslapen. Alle dieren werden meegenomen en in Eerbeek werd een soortgelijke situatie aangetroffen.
Toen agenten daar de woning binnen gingen, sloeg hen de ammoniaklucht van de urine tegemoet. Met mondkapjes op hebben zij een verder onderzoek ingesteld. In een kooi werden enkele dode vogels aangetroffen en de verzorging van de andere dieren liet ernstig te wensen over. Ook hier moest men een konijn laten inslapen.
Uiteindelijk zijn er een tiental honden, konijnen en vogels meegenomen. Toen de eigenaar thuis kwam, is deze aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.