Home / Bronkhorst / Voor één keer achter het stuur

Voor één keer achter het stuur

BRUMMEN – Met een grote grijns nemen ze één voor één plaats achter het stuur van de leswagen. Zestien jongeren, bewoners van de Michaelshoeve in Brummen, krijgen hun eerste rijles en ze vinden het stuk voor stuk fantastisch.

Marja ter Hove heeft de rijlessen geregeld. “Eén van de jongens werd achttien en droomde over rijlessen”, vertelt ze. “Maar zo simpel is het niet voor de jongeren die hier wonen. Voor de meeste van hen zit het er niet in om rijlessen te nemen en een rijbewijs te halen. Maar wij wilden ze toch de mogelijkheid bieden eens in een auto te rijden.”
Ter Hove belde naar Rijschool Voskamp, die onmiddellijk toezegde een middag te komen, twee instructeurs sterk, ieder met een eigen auto. Jongens en meiden van 16,5 jaar en ouder mochten zich aanmelden en uiteindelijk mogen er zestien achter het stuur plaatsnemen. Ondanks dat ze het terrein niet afgaan en de jonge bestuurders dus steeds hetzelfde rondje moeten maken, hebben ze de tijd van hun leven. Ieder rondje durven ze iets sneller te rijden en ze worden steeds iets zekerder. Mobieltjes komen uit de zak om dit moment vast te leggen. Helaas is het na een half uur de tijd aan de volgende, maar de jongens en meiden trekken stuk voor stuk dezelfde conclusie: ‘dit moeten we nog een keer doen!’

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.