Home / De Steeg / Plannen rond project Traverse vorderen

Plannen rond project Traverse vorderen

DE STEEG – De ontwikkelingen rondom het project Traverse in Dieren gaan steeds een stapje verder. Steeds meer kleine details worden bekend, maar tegelijkertijd blijven er ook nog genoeg onzekerheden over.

De gemeente Rheden en de provincie Gelderland hebben beiden een overeenkomst goedgekeurd waarin details met betrekking tot de realisatie van het project Traverse staan beschreven. “Hierin staan de kaders voor de komende jaren verwerkt, welke verantwoordelijkheden beide partijen hebben. Denk daarbij aan vastgoed en gronden”, aldus wethouder Ron König. Er staan ook afspraken in over bijvoorbeeld het afsluiten van de Doesburgse dijk. “Ik weet honderd procent zeker dat ten tijde van de bouw de Doesburgse dijk nodig is om bijvoorbeeld sluipverkeer tegen te gaan”, aldus Martin Kloppenburg, projectmanager.

Het totale project Traverse gaat ongeveer vier jaar duren. “Maar in 2013 kan men al voorbereidingswerkzaamheden verwachten”, aldus de wethouder. Denk daarbij aan het verleggen van de riolering bij de Harderwijkerweg, het herinrichten van de Spankerenseweg en de Zuider Parallelweg. “Hier moet het riool doorheen omdat het riool van de Harderwijkerweg verlegd wordt naar de Molenweg. Na het project wordt deze weg verbreed want dan wordt het een toegangsweg naar de Rinaldostraat”, vertelt Kloppenburg.
Op 11 december presenteert Gedupteerde Staten van Gelderland het ontwerp inpassingsplan en B & W van Rheden het ontwerp bestemmingsplan en verkeerscirculatieplan. “Hierin staat een aantal uitgangspunten”, legt Kloppenburg uit. “De voornaamste is dat het doorgaand verkeer van west naar oost en vice versa door Dieren kan blijven rijden.” Tussen de ‘bak’ en het spoor zal tijdens de bouw een weg gerealiseerd worden. Ook kan er al iets gezegd worden over de volgorde van de werkzaamheden. “Voor de ‘bak’ gebouwd gaat worden, wil de gemeente de stationsomgeving af hebben omdat er tijdens de bouw niet aan de zuidzijde geparkeerd kan worden. De provincie begint bij de Kanaalweg, daarna wordt de omleidingsweg, de bundeling en de kruising gerealiseerd en als laatste is het middelste gedeelte aan de beurt, de ‘bak’.
De conceptplannen liggen tot en met begin februari ter inzage en kan men zienswijzen indienen. In juni 2013 stelt de raad het bestemmingsplan en verkeerscirculatieplan vast. Daarna is er nog een jaar de ruimte voor procedures, vergunningen aanvragen, het aanstellen van een aannemer. “Als alle procedures meevallen, kunnen we in de zomer van 2014 beginnen,” aldus de wethouder.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.