Home / Regio / ‘Bijzondere Bomen-lijst’ wordt uitgebreid

‘Bijzondere Bomen-lijst’ wordt uitgebreid

REGIO – Het liefst had de werkgroep en stichting Behoud Karakter Velp gezien dat willekeurige kap van bomen in de gemeente Rheden helemaal afgeschaft werd. Dat is niet gelukt. Wel is gelukt dat de lijst van bijzondere bomen wordt vervangen door een nieuwe en meer uitgebreide lijst.

Hierop komen alle beschermwaardige bomen in de gemeente te staan. De gemeente is bereid waardevolle gemeentelijke bomen die tot de 20/40 centimeter-diameter categorie vallen, mee te nemen bij de opstelling van de nieuwe bomenlijst. Waardevolle particuliere bomen van deze categorie kunnen eveneens aangemeld worden. Bij de herziening van de lijst worden alle gemeentebomen die in een straat staan meegenomen in de beschouwing.
Daarnaast verplicht de gemeente zich tot goed overleg met omwonenden voorafgaand aan een eventuele kap van gemeentelijke bomen. Hiervoor kunnen belangenverenigingen nog bomen aandragen die nog niet op de bestaande lijst staan. Op 22 november om 19.30 uur is er bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg.
Bomen die niet op de Bijzondere Bomen-lijst staan, mogen zonder vergunning gekapt worden.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.