Begroting Rozendaal rond

ROZENDAAL – Ook in Rozendaal is de begroting voor het komend jaar rond. De gemeenteraad ging unaniem akkoord met het voorstel van het college.

In de begroting is rekening gehouden met de in 2010 ingezette bezuinigingen en besparingen op verschillende gebieden. De OZB wordt aangepast aan de inflatie en zal dus 2,5 procent stijgen. De rioolheffing wordt iets verhoogd, waardoor de gemeentelijke aanslag voor de meeste huishoudens zal stijgen.
De financiën van de gemeente Rozendaal zijn op orde. De begroting voor komend jaar is sluitend, evenals die voor de lange termijn 2014 tot en met 2016. Reserves en voorzieningen zijn op peil. Om te anticiperen op eventuele financiële beslissingen van het nieuwe kabinet, heeft de gemeente de post onvoorzien zoveel mogelijk gehandhaafd op het hoge niveau dat vorig jaar is vastgesteld.
De kredieten voor de ontwikkeling van de brede school zijn eveneens verwerkt in deze begroting. De investeringen die nodig zijn voor de bouw daarentegen nog niet, omdat er nog geen definitief besluit is genomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.