Home / Regio / N348 Dieren – Zutphen op de schop

N348 Dieren – Zutphen op de schop

REGIO – Doorgaand verkeer tussen Dieren en Zutphen kan de borst natmaken. De provincie Gelderland volgend jaar grootschalig onderhoud uitvoeren aan de N348. Er wordt gewerkt aan de hoofdrijbaan van diverse wegvakken en fietspaden. Dit gaat gepaard met de nodige afsluitingen en omleidingen.

De werkzaamheden tussen Dieren en Leuvenheim staan gepland in de periode van april tot en met juni. Van juli tot en met augustus wordt gewerkt tussen Brummen en Zutphen. Het asfalt wordt onderhouden en waar nodig vernieuwd. Het deel van de N348 in de bebouwde kom van Leuvenheim wordt opnieuw ingericht en ook bij Spankeren wordt een wegvak opnieuw gereconstrueerd. Verder wordt er onderhoud verricht aan de burg over de sluis bij Dieren en de Cortenoeverseweg over de IJssel bij Zutphen.
De werkzaamheden aan de Cortenoeversebrug worden gecombineerd met het opnieuw asfalteren van de oprit naar de brug. Deze zomer zijn de dwarsscheuren op deze weg gerepareerd, maar hier liggen nu bobbels op de weg. Dit rijdt niet prettig, maar is volgens de provincie niet gevaarlijk.
Het werk aan de weg gaat de nodige overlast opleveren voor omgeving en verkeer. De provincie kondigt ‘grootschalige omleidingsroutes’ aan. Wel belooft men dat de werkzaamheden zoveel mogelijk worden gecombineerd, zodat het totaal aan overlast zoveel mogelijk beperkt blijft
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.