Home / Velp / Velpse hennepkwekerij opgerold na een tip

Velpse hennepkwekerij opgerold na een tip

VELP – De politie Gelderland Midden heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een bedrijfspand in Velp opgerold. Drie Arnhemmers, in de leeftijd van 19, 20 en 49 jaar, werden als verdachte aangehouden. De politie kwam de softdrugs op het spoor naar aanleiding van een tip.

Gewaarschuwde agenten gingen na de top omstreeks 14.30 uur naar de opgegeven locatie. Daar troffen ze de drie Arnhemmers aan. In het pand werden twee ruimtes aangetroffen die ingericht waren voor de hennepteelt. In één ruimte waren de planten reeds geoogst. De politie vermoedt dat hier ongeveer 160 planten hebben gestaan. In de andere ruimte stonden 160 planten klaar om geoogst te worden. Ook bleek dat er sprake was van illegaal stroomverbruik. Energiemaatschappij Liander heeft de stroommeter verwijderd. Alle planten en kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De drie mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.