Home / Ellecom / Koken, inspiratie en meer: Agacadabra

Koken, inspiratie en meer: Agacadabra

ELLECOM – ‘Een mooi inspiratieboek, waar je ook uit kunt koken’, zo omschrijft Arlette Juch het boek Agacadabra dat ze maakte samen met Mick Stomp, Bernadette Hakken en Regine Mateman. Dit weekend wordt het boek gepresenteerd.

Mick Stomp is eigenaresse van het Aga-huis in Ellecom en zij kwam via een klant in contact met Arlette Juch. Beiden speelden al een tijdje met het idee om een boek te maken. “Mick verzamelde recepten en ik had al gedacht eens een kookboek voor de oven te willen maken”, vertelt Arlette. “Koken in de oven of Aga is helemaal niet moeilijk, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken.” De twee benaderden schrijfster Bernadette Hakken en vormgeefster Regine Mateman en samen ontwikkelden zij het concept voor Agacadabra.

In een jaar tijd reisden de dames het hele land door, op zoek naar mooie keukens en mensen met recepten en verhalen. “We begonnen bij ons eigen netwerk, maar via via zijn we terecht gekomen in keukens in Limburg en Groningen”, lacht Arlette. “Inmiddels hebben al zoveel mensen zich aangemeld die ook nog wel in het boek willen, dat er wellicht nog eens een tweede deel komt.”
In Agracadabra worden verschillende keukens mooi in beeld gebracht met prachtige sfeerfoto’s. Daarbij geeft de eigenaar of eigenaresse van de keuken een recept voor de Aga of oven. “Het is een lekker bladerboek met mooie foto’s, waar je ook nog eens uit kan koken”, omschrijft Arlette. “De recepten die erin staan zijn eenvoudig te maken en laten zien dat koken met de Aga of oven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.”

Agacadabra is vanaf volgende week verkrijgbaar via www.agracadabra.nl, bij bakker Samberg in Ellecom en woonwinkel Troika in Velp. Het boek kost 24,50 euro, maar wie voor het weekend bestelt, geldt een aanbiedingsprijs.
 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.