Home / De Steeg / Motie CDA Rheden: verspreidt verkeershesjes op basisscholen

Motie CDA Rheden: verspreidt verkeershesjes op basisscholen

DE STEEG – Dinsdag werd de begroting van de gemeente Rheden van volgend jaar besproken. Het CDA diende een motie in en stelde voor verkeershesjes te verspreiden op Rhedense basisscholen. “Kinderen zijn een kwetsbare groep in het verkeer en moeten daarom goed zichtbaar zijn”, aldus het CDA. Het CDA vindt dat elk kind dat slachtoffer wordt in het verkeer, er één te veel is. Ook constateert zij dat kinderen vaak geen felle kleding dragen. Daarnaast is het dragen van opvallende kleding bij schooljeugd in de landen om ons heen een normaal straatbeeld. Het CDA is van mening dat het dragen van verkeershesjes de veiligheid van kinderen bevorderd. Daarom draagt het CDA het college op over te gaan tot het verstrekken van verkeershesjes voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Rheden.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.