Home / Bronkhorst / Verlies in Leeuwarden voor mannen De Spreng

Verlies in Leeuwarden voor mannen De Spreng

BRUMMEN / LEEUWARDEN – In de fysiek harde wedstrijd afgelopen zaterdag in Leeuwarden hebben de mannen van De Spreng geen kans op de overwinning gehad. De wedstrijd tegen Orca ging met 11 – 8 verloren.

Orca stond na een minuut zuivere speeltijd al op een voorsprong van 2 – 0. Deze voorsprong hebben de Leeuwarders niet meer uit handen gegeven. De sterke midvoor van Orca moest vaak onreglementair worden afgestopt. Sprengenaar Marco Hol kon aan het begin van het derde speldeel voorgoed het water verlaten na zijn derde zware overtreding. Bovendien leidde dit tot het toekennen van de nodige strafworpen door de scheidsrechters. Uiteraard deed het Brummen/Eerbeekse team wel wat terug. Vooral Emmo Elshof benutte zijn kansen. En in het derde speldeel kwam De Spreng zelfs nog terug tot 6 – 5. Met een man meer had De Spreng de kans op de gelijkmaker. De aanval werd onderschept en in de counter scoorden de Friezen 7 – 5. Toen was de weerstand gebroken en stelde Orca orde op zaken. De slordigheden van De Spreng werden direct afgestraft. Aan het begin van het vierde speldeel was de achterstand al opgelopen naar 9 – 5 en was het wel duidelijk. De Spreng ging deze wedstrijd niet meer winnen. Na vier wedstrijden staat De Spreng in de derde klasse C van de landelijk KNZB competitie op de negende plaats met vier punten. Met maar twee teams onder zich, overigens nog zonder punten, blijkt wel dat handhaving in deze klasse een stevige klus gaat worden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.