De Spreng tegen de Rijn, spannend tot het laatste moment

BRUMMEN – Zondagavond in het zwembad Rhienderoord was het genieten voor alle waterpololiefhebbers. De vrouwen van De Spreng uit Brummen/Eerbeek speelden tegen De Rijn uit Wageningen. Een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie. Na het laatste fluitsignaal stond het scorebord op 10 – 12 in het voordeel van de Rijn

En het was spannend tot het laatste moment. Vijf keer kwam De Spreng op gelijke stand in het eerste en tweede speldeel. Maar voor de rest van de wedstrijd stond De Rijn voortdurend op voorsprong met een klein verschil. Op twee minuten voor het einde stond het nog 10 – 11. Nienke Cuperus van De Spreng werd na een zware overtreding voor 20 seconden uit het water gestuurd. Genoeg voor De Rijn om nog een keer te scoren. 10 – 12. Met nog een ruime minuut te spelen kon De Spreng de kracht niet meer opbrengen om nog een keer aan te zetten. Een beresterke midvoor en een even sterke midachter van De Rijn maakten eigenlijk het verschil. Aanvaller Malou Buitink is nimmer in de wedstrijd geweest. Op pure kracht moest zij het afleggen tegen haar opponent. Midachter Sanneke Korenblek van De Spreng, toch niet voor een kleintje vervaard, had zwaar tegen haar tegenstander. Haar gevecht met de tegenstander leverde haar drie keer een straf van 20 seconden aan de kant op en daarmee makkelijke scoringskansen voor De Rijn.
Maar ondertussen was er veel te genieten. Hoog tempo, snelle balwisseling en mooie doelpunten. Een prachtig doelpunt van Nikky Zweers in het tweede speldeel bijvoorbeeld. Zij onderschepte een pass van de tegenstander en zwom van eigen helft op naar het doel van de tegenstander. En bekroonde haar eigen actie met een prachtig doelpunt. In het eerste speldeel had zij al gescoord met een even mooie boogbal. Genieten dus voor het publiek.
Maar aan het eind van de wedstrijd De Spreng wel met lege handen. Coach Stan Dobrotvorski zal niet blij zijn. Dit verlies is een voorlopige streep door de rekening. Want zijn doelstelling is terugkeer naar de eerste klasse van de landelijke KNZB competitie. Maar de competitie duurt nog lang en alles is nog mogelijk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.