De mooiste vormkanarie

LOENEN – H. Wegereef uit Goor had er al op gehoopt. De keurmeesters oordeelden zaterdag dat de Fife-Fancykanarie van deze kweker de mooiste van de Loenense show was, die in het Verenigingsgebouw De Brink plaatsvond. De vogelvereniging Vogelvreugd had een aparte tentoonstelling opgezet voor de Border en Fife Fancekanaries-kwekers. De zeventien deelnemers waren grotendeels afkomstig uit Gelderland en Overijssel.

Vogelkweker Wegereef kweekt al vele jaren kanaries. Hij heeft helemaal zijn hart verpand aan de kleine Fife Fance. Wegereef: “Het zijn zulke prachtige vogeltjes. Ze zijn een verkleinde uitgave van de borders. Erg mooi om te zien. De kleurschakering maakt niets uit. Als het model maar perfect is. Het is zo’n mooie hobby. Ik geniet er elke dag van. Erg jammer dat de jeugd hier niet warm voor te krijgen is. Ze zijn druk met de computerspelletjes. Op de duur gaan de vogelverenigingen ter ziele. Hier en daar fuseren deze verenigingen al.”
Vogelvreugd had fraaie bekers beschikbaar voor de kampioenen. Voorzitter Adrie Groen reikte de prijzen uit. De kampioenen zijn: Borders: E. te Nahuis Eibergen, Beste man, 2e beste man, 3 beste man, en 2e beste pop, R. Hachmang Vught, beste pop en tevens beste border, A.J. Visscher Oldenzaal 3e beste pop. Five-Fancy: A.J. Knuman Giesbeek beste man, 3e beste man H.Wegereef Goor, 2e beste man en beste pop en tevens beste Five Fance en beste vogel van de show. G. Bakker Nijkerk, 2e beste pop en 3e beste pop.
Komend weekend is de clubtentoonstelling van Vogelvreugd. De show is alleen geopend op zaterdag 10 november van 13.30 tot 17.00 uur.

Foto:
Winnaar H. Wegereef met zijn kampioenkanarie – Foto Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.