Home / Doesburg / Bermen weer schoon

Bermen weer schoon

DOESBURG – In de druilerige regen togen zaterdag vijftien vrijwilligers aan het werk om de bermen in het Doesburgse buitengebied te ontdoen van zwerfvuil. Hoewel dat dertig gevulde vuilniszakken opleverde, werd toch minder troep aangetroffen.

De gemeente zorgde zaterdag voor steun van de Stadswerf, knijpers, zakken, de oranje hesjes en het afvoeren van het zwerfvuil, de Buurtschap voor de mensen. “In het verleden vonden we ook wel zaken als autobanden en ander grof vuil, maar dat was dit jaar niet zo”, vertelt Jan Gerritsen van de Buurtschap Noord-Oost. “We hebben echt de indruk dat mensen minder troep in de berm gooien. Blijkbaar gaat men toch wat bewuster met de leefomgeving om. Een goede zaak, al blijft dertig zakken op een ochtend toch nog best veel.” De schoonmakers waren dus redelijk vlot klaar. Samen met wethouder Willem Bouman, die de hele ochtend mee werkte, werd onder het genot van een dampende kom erwtensoep bij de IJsselhoeve nog even nagepraat over de jaarlijkse actie en het wel en wee binnen de hechte buurtschap. “Want het is niet alleen belangrijk om het buitengebied schoon te houden, het is ook best gezellig, zo onder elkaar”, aldus Gerretsen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.