Home / Bronkhorst / Hennepkwekerij opgerold

Hennepkwekerij opgerold

BRUMMEN – De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft tijdens de landelijke veegdag op 6 november drie hennepkwekerijen opgerold. Eén daarvan werd aangetroffen in het centrum van Brummen.

Met het oprollen van deze hennepkwekerijen staat de teller van de politie Noord- en Oost-Gelderland voor 2012 op 169 hennepkwekerijen. In totaal zijn er dit jaar 125 verdachten aangehouden en de meeste kwekerijen zijn in de districten Achterhoek en Apeldoorn ontmanteld. Naast het oprollen van kwekerijen investeert de politie steeds meer in de onderzoeken naar degenen, die achter de kwekerijen zitten met de bedoeling om hen financieel te treffen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het Openbaar Ministerie.

Tot nu toe zijn er in Noord- en Oost-Gelderland bij de 169 plantages al ruim 57.000 planten vernietigd. Er zijn 125 verdachten aangehouden en bij sommige onderzoeken dienen de telers nog te worden aangehouden. De grootste vangsten tot zover zijn dit jaar gedaan in Apeldoorn, Putten en Wapenveld. Bij die invallen zijn ruim 10.000 planten aangetroffen, in beslag genomen en vernietigd.
Dinsdag werden in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst, in een woonwijk in Doetinchem en in het centrum van Brummen drie kwekerijen ontmanteld. Er werden drie verdachten aangehouden en ruim 370 planten aangetroffen.

In het verleden beperkte de aanpak van hennepplantages zich voornamelijk tot het ontruimen van de hennepplantages en uiteraard het aanhouden van de eigenaar. Nu wordt veel meer geïnvesteerd in het terug krijgen van het geld dat is verdiend met de hennepteelt, ook wel het wederrechterlijk verkregen voordeel genoemd. Zo wordt de crimineel daar getroffen waar het hem het meest raakt: in zijn portemonnee. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.