Home / Eerbeek / Afgestudeerde economen en Jumbo steunen Kiboe

Afgestudeerde economen en Jumbo steunen Kiboe

EERBEEK – Komend weekend zal in de Jumbo supermarkt van de familie Heine in Eerbeek een grootse bloemenverkoop plaatsvinden door jong afgestudeerden, waarbij de opbrengst van de bloemen volledig aan de Kiboe geschonken wordt. De jonge economen hopen minimaal € 1.500.- te kunnen schenken aan de plaatselijke kinderboerderij.

Volgens woordvoerder van Team Gladiool, Daisy van Iperen, is het een grote uitdaging de doelstelling te halen omdat het een ‘hele business case’ is.

Jaarlijks organiseert Flora Holland – het overkoepelend bloemen en planten orgaan in Nederland – voor jong afgestudeerden een zogenaamde ‘business course’, waarvoor teams zich in kunnen schrijven. Dit jaar gaat ook weer een flink aantal teams de uitdaging met elkaar aan, om op een unieke manier een nieuwe strategie te ontwikkelen die er in de toekomst voor kan zorgen dat er op een andere manier en door andere mensen bloemen worden gekocht. “Wij kwamen in contact met het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel om onze plannen toe te lichten en zochten enkele geschikte winkels die aan deze activiteit hun medewerking kunnen verlenen”, vertelt Daisy van Iperen. “De naam van Casper Heine in Eerbeek werd al gauw genoemd als een innovatief en lokaal betrokken ondernemer. Bovendien is deze Jumbo als eerste Supermarkt in Nederland gecertificeerd met het keurmerk SSK.”

Volgens Van Iperen is het niet vanzelfsprekend dat in de toekomst klanten van een volgende generatie bloemen blijven kopen. “Daarom bedachten wij een actie uit te voeren met gladiolen. De gladiool staat als symbool voor beloning na een prestatie, denk maar aan de vierdaagse van Nijmegen, maar het gaat verder. We hebben er een heel concept van gemaakt dat we de klanten in Eerbeek graag tonen. Daarom staan we donderdag vrijdag en zaterdag belangeloos in de Jumbo van de familie Heine, en samen besloten we de opbrengst aan een lokaal goed doel te steunen. We begrepen dat de Kiboe op dit moment extra geld goed kan gebruiken voor onderhoud van de gebouwen, dus daar dragen we ons steentje graag aan bij! Daarom zullen de gladiolen ook een aantrekkelijke verkoopprijs hebben, want zelfs de teler is enthousiast geworden over ons verhaal en reduceerde zijn prijs.”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.