Home / Loenen / Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

LOENEN – Zondag 11 november is het in Groot Brittanië Remembrance Day en worden de doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdacht. Ieder jaar worden op die dag door de Loenense Commissie bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Verenigingsgebouw De Brink in Loenen. Dit jaar zal de bloemlegging plaatsvinden op zondagmorgen 11 november om 11.30 uur. Na die ceremonie wordt koffie gedronken in zaal De Marke van De Brink. Daarbij wordt informatie verstrekt over de recente contacten met de Polar Bears. De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron an het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th. West Riding Polar Bear Infantry Divison. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese leger. Ter herdenking van 65 jaar bevrijding hebben de veteranen van de Polar Bears in 2010, als groep, Loenen bezocht.
Belangstellenden worden door de commissie uitgenodigd voor de bloemlegging op 11 november.

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.