Gemeente Brummen stuurt OGGZ op ‘lastpost’ Teunissen af

EERBEEK – Hans Teunissen uit Eerbeek en de gemeente Brummen hebben een lange geschiedenis als het gaat om onderlinge conflicten. Wat Teunissen betreft bereikte het conflict een dieptepunt toen hij op 20 februari van dit jaar bezoek kreeg van twee medewerkers van Openbare Geestelijke Gezondheids Zorg (OGGZ).

“Ik was het aan het sleutelen aan een auto, toen twee mensen op mijn terrein kwamen. Ze waren medewerkers van de OGGZ en volgens hen aangestuurd door de wijkagent om mijn psychische gesteldheid vast te stellen. Bij navraag bleek dat niet zo te zijn. Ik kwam er later achter dat de SWB (Stichting Welzijn Brummen, red.) die psychiatrie op mijn dak had gestuurd. Fie bleken echter aangestuurd door de gemeente Brummen. Ik heb vervolgens om een gesprek met de burgemeester gevraagd en werd daarna teruggebeld door wethouder Beelen, die aangaf dat zij waarschijnlijk de oorzaak van dat bezoekje was geweest. Er zijn verschillende gesprekken geweest met de gemeente, ze hebben ook excuses aangeboden, maar ze hebben met nooit kunnen overtuigen van een reden waarom ze de OGGZ op mijn dak hadden gestuurd. Er was al een opname in Warnsveld geregeld! En nu? Staat dit ergens in een dossier over mij? Ben ik nu als psychiatrisch geval geregistreerd? Dat kan toch niet, zoiets”, aldus Teunissen, die ook memoreert het opvallend te vinden dat wethouder Beelen een arbeidsverleden heeft bij GGNet. Hij vraagt zich ook af wat er zou zijn gebeurd als hij ze bijvoorbeeld resoluut van zijn terrein zou hebben weggestuurd of op ze zou hebben gescholden. Was dat de crisissituatie waarop was gehoopt, vraagt hij zich af.

Excuses

De gemeente Brummen wil aanvankelijk niet reageren op de aantijging. “Het is niet gebruikelijk dat wij in dergelijke situaties gevoelige of persoonlijke informatie over individuen naar buiten brengen”, laat de woordvoerder weten. “Maar het feit dat de heer Teunissen hier wel zelf mee naar buiten treedt, betekent dat dit om een weerwoord van de gemeente vraagt. De gemeente Brummen heeft zich namelijk de afgelopen jaren intensief ingezet om voor de heer Teunissen een oplossing te zoeken voor zijn situatie. Hierbij zijn ook diverse instanties, van juridische adviseurs tot rekenkamercommissie enzovoort, betrokken geweest. Dat bij deze inspanningen eenmalig ook (met alle positieve bedoelingen en vanuit zorg voor de gezondheid van betrokkene) een actie was die helaas anders is uitgevoerd dan door ons was bedoeld, daarvoor hebben wij meermaals onze excuses aangeboden. Het betreft hier verder een persoonlijke situatie waarvan wij het niet gewenst vinden dit in de openbaarheid aan de orde te stellen”, aldus de gemeente.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.