DWV Heren pakken opnieuw de volle winst

DOESBURG De mannen van DWV hebben afgelopen zaterdag opnieuw de volle winst gepakt in de waterpolocompetitie 3e klasse D. In Roosendaal moesten zij aantreden tegen opponent Hieronymus, net als DWV bevindend in de kelder van de ranglijst. De winst van vorige week tegen DBD 1 uit Best gaf zichtbaar vertrouwen want het team was vanaf de 1e minuut goed bij de les.

De thuisploeg mocht uit een manmeer situatie de score openen 1-0, maar Thomas Smeenk trok vanuit een zelfde situatie direct de stand gelijk, 1-1. Direct hierna sloegen de mannen een gaatje met doelpunten van Coen van Vliet en Jan Eenstroom, 1-3. Doormiddel een 5 meter mocht de thuisploeg nog wat terug doen 2-3, maar DWV bracht het verschil weer op 2 treffers door een benutte manmeer situatie, 2-4. Gelegenheidscoach Roel Smeenk pepte mannen nog wat meer op voor het 2e part, blijf geconcentreerd spelen en benut de kansen die je krijgt. Dat was niet tegen dovemans oren, want bijna direct kwam DWV in overtal, jammerlijk met een fraai schot van Jarno van Kevelaar op de lat gemist. Thieme Smeenk was het hier niet mee eens en knalde toch 2-5 in touwen. Verdedigend zat het weer goed in elkaar bij de mannen uit Doesburg. Compact, fanatiek, samenwerkend en met als sluitpost Martin Hofstede in het doel, wist de thuisploeg hier geen raad mee en konden hun overtalsituaties niet benutten. Dat deed DWV wel, het was Thomas Smeenk die wederom het net vond vanuit een manmeer situatie, 2-6. Luuk van Ophuizen tilde de score aan het begin van het 3e part doormiddel van een mooie druk/stootbal naar 2-7. Helaas door een fout van Roy Campschroer moest DWV een 5 meter toestaan welke door de thuisploeg werd benut, 3-7. Roy haalde echter direct zijn gram en herstelde met een fraai schot zijn ”uitglijder”, 3-8. Jan Eenstroom kreeg het weer op zijn heupen en liet 3-9 aantekenen, Berry te Kamp deed vanuit een overtal situatie ook een duit in de volle doelpuntenzak van DWV, 3-10. Het arme Hieronymus had er maar geen antwoord op en moest zelfs toestaan dat Coen van Vliet vanuit wederom een overtalsituatie 3-11 liet optekenen. In het 4e part liet de frustratie zich gelden bij de Roosendalers. Sfeer werd grimmig en van het scheidsrechterlijke duo mocht een speler van Hieronymus de kleedkamer opzoeken wegen aanmerkingen op de leiding. DWV hield de kop er bij en ging door waar gebleven was, een fraai samenspel tussen de gebroeders Thomas en Thieme Smeenk resulteerde in een 3-12. Het laatste doelpunt was weggelegd voor “onze ouwert” en “aanvoerdert” Eric Jansen. Altijd spelend in dienst van het team en zelden op de voorgrond tredend mocht hij de eindstand bepalen op 3-13. “Dit was net wat de ploeg nodig, zei hij na afloop. Het was nodig om hier vanavond te winnen en om de “ban” te breken. Vorige week ging het al veel beter en vanavond hebben we datgene laten zien wat in onze mars hebben. Achteraf gezien stelde Hieronymus niet veel voor, maar je kunt natuurlijk nooit uit gaan van de zwakte van je tegenstander, je moet uitgaan van eigen kracht. Volgende week wacht koploper De Rijn uit Wageningen thuis in Zwembad Den Helder. Dan moeten we er ook staan en dit spel laten zien. Ik zeg niet dat we winnen, maar als we zo spelen als vanavond gaan we het ze zeker moeilijk, Dat weet ik zeker”.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.