170 Dozen voor Schoenmaatjes

KLARENBEEK – In oktober werd de actie Schoenmaatjes gehouden door de RK Kerk in Klarenbeek. Voor deze actie versieren Nederlandse kinderen een schoenendoos en vullen die met speelgoed, school- en toiletspullen. Bij de kerk werden meer dan 100 schoenendozen ingeleverd door zowel kinderen als volwassenen.

Het blijft een bijzondere gebeurtenis als je een kind een mooi versierde schoenendoos ziet brengen, zorgvuldig gevuld met spullen waar kinderen heel blij worden gemaakt in landen als Kenia, Malawi, Irak en Albanië. Sommige kinderen hadden een foto op hun doos geplakt of er een leuk verhaal bij geschreven. Ook waren er dozen met de Nederlandse vlag erop geschilderd. Het was overduidelijk dat de kinderen er veel aandacht aan besteed hadden.
Velen kwamen dozen en/of extra materiaal voor het vullen van de dozen brengen, niet alleen uit Klarenbeek, maar ook uit Twello, Brummen en Eerbeek. Zo kwam er een dame 25 zelfgemaakte etuis (met inhoud!) brengen en kwam een andere dame speciaal met de trein vanuit Brummen naar de kerk. Er was een meneer die een grote doos met pennen kwam brengen, twee dames die elf dozen kwamen brengen van collega´s, enz. Meerdere mensen brachten extra speelgoed. Hartverwarmend en ontroerend.
Door een mooie samenwerking met de Hervormde kerk kunnen er 170 schoenendozen vanuit Klarenbeek worden verzonden. Zie voor meer informatie www.edukans.nl/schoenmaatjes.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.