Brandweerlieden gehuldigd

BRUMMEN – Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweerposten in de gemeente Brummen, deelde burgemeester Niels Joosten diploma’s en onderscheidingen uit aan brandweerlieden uit Eerbeek en Brummen. De korpsavond vond zaterdag plaats in De Vrolijke Frans in Broek.

De Brandweercommandant van IJsselstreek, Henk Timmermans, opende de bijeenkomst en heette allereerst de nieuwe brandweerlieden Jory Bruijnderink, Igor Koot, Diederik Put, Jaap Schroven, Sabrina Dallmann en Sander de Vries van harte welkom. Vervolgens werd in een geanimeerd gesprek door burgemeester Joosten, commandant Timmermans, postcommandanten uit Eerbeek en Brummen en andere aanwezigen in de zaal teruggeblikt én vooruit gekeken. Daarbij kwamen onder meer de veiligheid van hulpdiensten tijdens Oud & Nieuw, bijzondere incidenten en de toekomst van de brandweer aan bod.

Traditiegetrouw reikte burgemeester Joosten ook weer enkele diploma’s uit. Erwin te Bokkel mocht zijn diploma Officier van Dienst en brandweerchauffeur in ontvangst nemen en Jurgen Waanders behaalde zijn papieren voor het vak voertuigbediener/pompbediener. Bijzondere aandacht kregen de vier jubilarissen van de brandweer: Edwin Assië, Henk Peters en Gerard Gabriël met 12,5 dienstjaren, Erik Mulder met 25 jaar brandweerdienst en Theo Koenders met 30 dienstjaren. Ze ontvingen allemaal een oorkonde, medaille en mooie bos bloemen. Voor de zichtbaar ontroerde Theo Koenders sprak de burgemeester extra warme woorden, want hij ontving voor zijn trouwe dienst voor de samenleving een koninklijke onderscheiding.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.