zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeRegioDe Vrede Express; een tentoonstelling om jezelf te ontdekken

De Vrede Express; een tentoonstelling om jezelf te ontdekken

REGIO – De Vrede Expresse, een tentoonstelling die over grote thema’s gaat bedoeld voor tieners van tien tot veertien jaar, reist al vanaf januari door Gelderland en kwam deze week in de gemeente Rheden aan. Thema’s als conflicten, macht en democratie komen aanbod. Gaandeweg de tentoonstelling leren de deelnemers dat de tentoonstelling over henzelf gaat. Over hun idealen, hun hoop, normen, houding en gedrag. De jongeren worden op een interactieve manier uitgedaagd. Een groepje van dertig deelnemers kan in tweetallen in één uur de tentoonstellingsroute doorlopen.

Maandag en dinsdag staat de Vrede Express bij sporthal De Dumpel in Velp. Samen met leerlingen van De Roncallischool brengt burgemeester Petra van Wingerden maandag een bezoek aan de grote trailer. Op woensdag 7 november staat de Vrede Express bij sporthal De Hangmat in Rheden en van donderdag 8 tot en met zondag 11 november stopt de Vrede Express op het Ericaplein in Dieren. Scholen kunnen zich bij Huis van de Jeugd Gelderland opgeven voor het bezoeken van de bus.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0214828_46Gunesrb-han.JPG

Echtpaar Günes 60 jaar getrouwd

DOESBURG - Donderdag 11 november bracht burgemeester Loes van der Meijs van de gemeente Doesburg een bezoek aan het echtpaar Günes, dat 60 jaar getrouwd was. De heer Necattin Günes en mevrouw Sultan Günes zijn in Turkije getrouwd. Meneer Günes is in de jaren ’60 naar Nederland gekomen voor werk

0215421_koffie.jpg

Activiteiten voor ouderen in Klarenbeek

KLARENBEEK - Klarenbeekse ouderen kunnen elkaar iedere woensdagochtend ontmoeten in het MFC in Klarenbeek en een spelletje doen onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Onlangs stonden de tafels weer klaar voor de lunch. Dit keer werden de gasten verwend met heerlijke verse soep met broodjes en een echt

0215435_Curling.jpg

Winter Weekend gaat toch niet door

EERBEEK - Er lagen zulke mooie plannen van Oranjevereniging Eerbeek voor een Winter Weekend vol activiteiten. Het weekend van 10, 11 en 12 december zou worden gevuld met een heuse curlingcompetitie, een kerstmarkt en een spectaculaire droneshow. Helaas heeft de organisatie, in overleg met de gemeente Brummen, toch besloten alle

0214438_Koffie.jpg

Open Coffee in Velp

VELP - Donderdag 25 november is er tussen 9.00 en 11.00 uur weer een Open Coffee bij Me & Mrs. P in Velp. Ondernemers, starters, freelancers, zzp'ers en mensen die overwegen zelf een bedrijf te starten zijn welkom om te netwerken. Vooraf aanmelden via ocvelp@gmail.com wordt gewaardeerd, maar is niet

0214724_Diamant_Veenendaal.jpg

Henk en Corry Veenendaal in het diamant

LOENEN - Henk en Corry Veenendaal in Loenen vinden het erg jammer dat hun diamanten huwelijksfeest sober moet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Maar zij hebben er wel begrip voor en vieren daarom dit jubileum op bescheiden manier met hun nageslacht op 22 november. Hun grote kennissenkring heeft er volop

0215247_Voorlezen.jpg

Voorlezen bij Ons Raadhuis

VELP - Het voorleesteam van Jansen & de Feijter leest vanaf vrijdag 26 november elke vrijdag voor bij Ons Raadhuis in Velp. Tussen 11.15 en 12.15 uur wordt steeds verder gelezen in het boek Het geluk van de wolf van Paolo Cognetti, net zolang tot het uit is. Aan het