De Vrede Express; een tentoonstelling om jezelf te ontdekken

REGIO – De Vrede Expresse, een tentoonstelling die over grote thema’s gaat bedoeld voor tieners van tien tot veertien jaar, reist al vanaf januari door Gelderland en kwam deze week in de gemeente Rheden aan. Thema’s als conflicten, macht en democratie komen aanbod. Gaandeweg de tentoonstelling leren de deelnemers dat de tentoonstelling over henzelf gaat. Over hun idealen, hun hoop, normen, houding en gedrag. De jongeren worden op een interactieve manier uitgedaagd. Een groepje van dertig deelnemers kan in tweetallen in één uur de tentoonstellingsroute doorlopen.

Maandag en dinsdag staat de Vrede Express bij sporthal De Dumpel in Velp. Samen met leerlingen van De Roncallischool brengt burgemeester Petra van Wingerden maandag een bezoek aan de grote trailer. Op woensdag 7 november staat de Vrede Express bij sporthal De Hangmat in Rheden en van donderdag 8 tot en met zondag 11 november stopt de Vrede Express op het Ericaplein in Dieren. Scholen kunnen zich bij Huis van de Jeugd Gelderland opgeven voor het bezoeken van de bus.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.