Home / De Steeg / Rhedense raad maakt geen keuze over zwembad

Rhedense raad maakt geen keuze over zwembad

DE STEEG – De Rhedense raad kwam er dinsdag niet uit; een eigen overdekt zwembad of een gezamenlijk bad met de gemeente Arnhem. Het college had de raad gevraagd te kiezen voor een gezamenlijke zwemvoorziening met Arnhem, onder voorwaarde dat de gemeente Arnhem eenzelfde besluit neemt. De raad kon dat echter niet omdat er nog te veel vragen over beide alternatieven zijn.

B & W kwam op 9 oktober met het voorstel om voor een gezamenlijk bad te gaan. “Beide locaties hebben hun plus- en minpunten”, gaf wethouder Ronald Haverkamp toen al aan. “Uiteindelijk waren voor ons de aspecten regionalisering en financiële zekerheid doorslaggevend in onze keuze.”
Voor de raad zijn deze argumenten niet genoeg. “Het was een behoorlijke discussie dinsdag in de raad”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Er waren nog vragen over de financiën, er werd gesproken over de voordelen van een eigen zwembad en over een gezamenlijk bad, de parkeervoorziening kwam aan bod en het thema ‘overlast in de buurt’ werd besproken. “Ook gaat het inhoudelijk natuurlijk om een ander soort bad, met meer water. Ook daar moet over nagedacht worden”, vertelt de woordvoerder.
Omdat de raad over beide alternatieven nog vragen heeft, overweegt het college een nadere uitwerking in een meer gedetailleerd voorstel aan de raad. De raad kan dan op basis van onderlinge vergelijking van de beide alternatieven alsnog een voorkeur uitspreken voor één van de locaties; Het gat van Gerritsen aan de Arnhemse Straatweg, naast de A12 in Velp, samen met Arnhem, of de Gruttostraat in Velp, een eigen bad.
“Hoewel op dit moment niet precies aan te geven is wanneer er een vervolg komt, wil het college wel snel aan de slag omdat de gemeente Arnhem binnen afzienbare termijn een besluit moet nemen over de vervanging van zwembad Valkenhuizen. Het college zal dan ongetwijfeld met meer detailinformatie komen”, aldus de woordvoerder van de gemeente.
Rheden kiest dus vooralsnog niet voor een gezamenlijk bad met Arnhem, zoals het college had voorgesteld. Echter, de raad kiest ook niet voor een eigen zwembad aan de Gruttostraat in Velp.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.