Rotary initiatief ‘Chagall’ in Velp levert 5000 op

VELP – In een tot de laatste stoel bezette Grote Kerk in Velp beleefden een kleine 400 toeschouwers de muzikale raamvertelling van het bewogen leven van de Joods Russiche schilder Marc Chagall. Het leverde ook 5000 euro op voor de voedselbank.

De prachtige liederen, ten gehore gebracht door Vocalgroup Choral, afgewisseld door verbindende teksten van en voorgedragen door tekstdichter Frans Ort, voerden de geboeid luisterende aanwezigen door het bewogen leven van Chagall en brachten de schilderijen van het bijbelse Hooglied tot leven. In de muziek en de liedteksten klonken steeds de universele thema’s uit de liefde door: vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid, tintelend plezier.
Een staande ovatie na afloop was de terechte beloning voor het tot in details verzorgde optreden van zowel de vocalgroup als de verteller. Maar ook de uitstekende muzikale begeleiding, op piano en accordeon verzorgd door Henk Ruiter, tevens componist van de ten gehore gebrachte liederen, deelde in het applaus.

De uitvoering van ‘Chagall, de schilder en de liefde’ heeft in de afgelopen twee jaar al veel volle zalen in het land getrokken. Het optreden in Velp was een initiatief van Rotaryclub Rheden-Rozendaal. Na afloop van de voorstelling werd, onder het genot van een glas wijn, een twintigtal schilderen geveild, waarvan de meeste beschikbaar waren gesteld door de leerlingen van de Velpse schilderschool Terpentijn.
De volledige opbrengst van deze succesvolle middag, ruim 5000 euro, komt ten goede aan de Arnhemse voedselbank.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.