Home / Doesburg / Stoommachine in de klas

Stoommachine in de klas

DOESBURG – De kinderen van groep 7/8 van de school de Ark-Stad Doesburg hebben een boeiende presentatie gehad over stoom. Frits Derksen, oud docent techniek, liet de kinderen beleven hoe stoom gemaakt wordt en wat je er allemaal mee kunt doen.

Met veel enthousiasme, kennis en een prachtige animatiefilm, werd duidelijk gemaakt hoe de machines het handwerk en de kinderarbeid in de fabrieken heeft vervangen. De geschiedenisles over de industriële revolutie werd de kinderen op deze manier wel heel duidelijk gemaakt en ze zullen de kennis niet snel meer vergeten.
Als afstuiting werd een kleine stoommachine, midden in de klas, in werking gezet. Er was goed te zien hoe het water ging koken en de stoom zijn werk ging doen. Ook een kleine stoomwals kwam over de schooltafel rijden. Met dank aan Frits Derksen, hebben de kinderen een mooie vorm van beeldend onderwijs ontvangen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.