Nieuwe bus en routes buurtbus

SPANKEREN / DIEREN – Op 12 november is het zover. BBSD (BuurtBus Spankeren Dieren) gaat dan met haar nieuwe bus rijden. Vanaf die datum is het ook mogelijk met een OV chip kaart te reizen met de buurtbus. De nieuwe bus is voorzien van de nieuwste apparatuur op dat gebied. Ook blijft het mogelijk een kaartje te kopen van € 2,00, waarop twee keer, dan wel met twee personen gereisd kan worden, uitsluitend op de BBSD-lijn 524.

De nieuwe bus is voorzien van een verlaagde instap. Belangstellenden, die een kijkje willen nemen in de nieuwe bus, deze wordt geshowd op de weekmarkt in Dieren woensdag 7 november.

Met ingang van de nieuwe landelijke dienstregeling, 9 december gaat er ook voor BBSD het nodige veranderen. De route Dieren Noord wordt enigszins aangepast. De bus rijdt vanaf die datum niet meer via de Piersonstraat, maar via de Treubstraat en krijgt haltes bij het paramedisch centrum. Ook wordt een lus ingelast Julius Röntgenlaan-Eduard van Beinumlaan-WillemPijperlaan en op dat stuk komen er ook twee haltes bij. De bus rijdt niet meer door het Vogelplantsoen-Geitenbergweg-Industrielaan wegens te weinig animo, maar gaat rechtdoor op de Imboslaan naar de Meidoornlaan. Tenslotte keert de bus niet op de Cederlaan, maar rijdt door via de Harderwijkerweg-Abelenlaan-Essenhof terug naar de Meidoornlaan. Hier komen haltes op de Abelenlaan ter hoogte van de Taxuslaan en de Essenhof en aan de Meidoornlaan ter hoogte van de Larixhof. De halte Cederlaan wordt verplaatst naar de Harderwijkerweg, waar ook lijn 43 zijn halte heeft.

De verplichte chauffeurspauze, die in Spankeren plaats vond, wordt verplaatst naar het NS station. Voordeel hiervan is, dat de buurtbus vanaf 10 december niet alleen aansluiting heeft op het treinverkeer naar, maar ook ván Arnhem-Zutphen.

De nieuwe dienstregeling en route zullen worden geplaatst in de Regiobode begin december.
Vanaf 10 december is het ook mogelijk per rolstoel van de buurtbus gebruik te maken. Dit na telefonische reservering 24 uur vantevoren bij Hermes (overkoepelend orgaan van Connexxion). De rolstoel wordt deskundig vastgezet door een service steward, die hiervoor opgeroepen wordt. Deze mogelijkheid is er voorlopig alleen bij die haltes, die voorzien zijn van een verhoogde instapstoep.
BBSD kan ook nog steeds enkele vrijwilligers (chauffeurs) gebruiken. Gegadigden kunnen zich melden via de site: www.bbsd.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.