Velpenaar (31) opgepakt in witwasonderzoek

VELP – In een onderzoek naar het witwassen van geld, heeft de politie Gelderland-Midden woensdag een 31-jarige inwoner van Velp aangehouden. Bij de man thuis is onder meer beslag gelegd op zijn auto en andere luxe goederen, waarvan vermoed wordt dat die vanuit opbrengsten door misdrijven zijn bekostigd.

Een gespecialiseerd rechercheteam dat onderzoek doet naar witwaspraktijken, kwam de Velpenaar tegen als verdachte. Zo deed hij kennelijk onverklaarbare uitgaven die niet in overeenstemming waren met zijn inkomen. Het vermoeden rees dan ook dat hij geld had verkregen door het plegen van misdrijven.

Bij het onderzoek werd de man aangehouden op verdenking van het witwassen van geld voor een bedrag van enkele tienduizenden euro’s. Om die reden is beslag gelegd op goederen waarvan het vermoeden bestaat dat ze door misdrijf zijn verkregen. In huis bij de Velpenaar is ook ongeveer een partij vermoedelijk amfetamine ter grootte van ongeveer een kilo in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beslist wat er met de goederen gebeurt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.