Handtekeningen voor loket baten niet

EERBEEK – Alle inspanningen van tegenstanders ten spijt, het gemeenteloket in Eerbeek gaat toch dicht. De gemeenteraad heeft daar donderdagavond met een kleine meerderheid mee ingestemd.

Het voorstel van het college om het loket in Eerbeek te sluiten, kreeg veel tegenstand in het dorp. De samenwerkende ouderenbonden startten onmiddellijk een handtekeningenactie, die maar liefst 4157 handtekeningen opleverde. “De ouderen worden vergeten”, legt meneer Holtslag uit als hij de indrukwekkende lijst overhandigt aan burgemeester Niels Joosten. “Zij kunnen niet zomaar even naar Brummen voor een nieuw paspoort.” Joosten nam de handtekeningen in ontvangst, onder de indruk van het grote aantal, maar hij kon op dat moment weinig meer doen dan een afspraak maken hier eens verder over te praten.
Of dat gesprek nog nut heeft, is de vraag. Tijdens de raadsvergadering over de begroting die avond, heeft de raad ingestemd met sluiting per 1 januari volgend jaar. De PvdA diende nog een motie in om sluiting te voorkomen, maar deze werd alleen gesteund door het CDA. De meerderheid van IPV en VVD stemde voor sluiting en dus zal vanaf volgend jaar iedereen uit Eerbeek en Hall naar Brummen moeten voor een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Overigens blijven het loket Wegwijs en het Wmo-loket wel geopend in Eerbeek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.