Stem op mooie projecten voor Kern met Pit

REGIO – Nog tot het eind van het jaar kan iedereen stemmen op verschillende Kern met Pit-projecten. In onze regio doen de Dierenweide in Rheden en het burgerbosje in Doesburg mee aan deze actie.

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd, die wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Bewonersgroepen worden uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Lukt ze dit, dan krijgen zij het predicaat Kern met Pit en 1000 euro. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van 1500 euro. De winnaar van deze trofee wordt voor een derde bepaald door een vakjury, voor een derde door de deelnemers zelf en voor een derde door het Nederlands publiek. Iedereen kan via www.kernmetpit.nl een stem uitbrengen op diverse projecten.

In Doesbug wil een initiatiefgroep een burgerbosje realiseren op een stukje braakliggend terrein bij het Noordelijk Molenveld. Hier wil men een stukje nieuwe natuur creëren om de woonomgeving te verfraaien. Het samen werken aan en beheren van de natuur moet bovendien de sociale cohesie bevorderen.
De Dierenweide in Rheden wil laten zien wat je met windenergie kunt doen. Kinderen kunnen op de kinderboerderij uitleg krijgen over windenergie en het omzetten naar stroom. Het is de bedoeling een windturbine te plaatsen op de boerderij. Omdat er momenteel nog weinig tot niets met windenergie wordt gedaan in de omgeving, wil de Dierenweide dit project gebruiken om mensen hiermee bekend te maken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.