Home / Doesburg / Archeologische vondsten

Archeologische vondsten

DOESBURG – De graafwerkzaamheden, die nodig zijn voor de aanleg van de ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad van Doesburg, leveren mooie vondsten op. Dicht bij de Sint Maartenskerk zijn sporen gevonden uit de begintijd van de stad, zo rond 1225. Een houten waterput uit die tijd kon worden gespaard en ligt net naast de container. Kort daarop heeft hier een stenen huis gestaan, waarvan een uitgebroken muur en enkele vloerniveaus zijn teruggevonden. Bijzonder hierbij is het gebruik van tufsteen, een natuursteensoort waar ook de oudste Sint Maartenskerk rond 1235 van is gebouwd. Dat duidt op een (invloed)rijke inwoner in het oudste Doesburg, zoals een pastoor of schout. Ook zijn resten van jongere bebouwing op deze plek gedocumenteerd door de mensen van de archeologische dienst van de gemeente Zutphen. De komende week zijn de archeologen nog druk op de andere locaties in de stad, waar grote gaten worden gegraven om de ondergrondse containers aan te leggen. Deze plekken liggen verspreid door de stad en de kans is groot dat ook hier mooie dingen worden gevonden.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.