Home / Eerbeek / Juwelier thuis overvallen

Juwelier thuis overvallen

EERBEEK – Drie gewapende mannen hebben dinsdagavond een woning in Eerbeek overvallen. Het drietal eiste geld van de bewoners, eigenaars van een juwelierszaak in het dorp.

Rond 21.45 uur belden de daders aan bij het huis aan de Loenenseweg. Toen één van de bewoners opendeed, drongen de drie naar binnen. Ze waren gemaskerd en waren gewapend. Ze eisten geld, maar zijn uiteindelijk zonder buit vertrokken. Het is niet duidelijk of de verdachten in de buurt een vervoermiddel hadden. Onderzocht wordt of ze aan de Bachlaan in een auto zijn gestapt.
Het overvallenteam is direct een onderzoek begonnen, terwijl diverse politie-eenheden in de omgeving een onderzoek instelden. Ook zijn de bewoners van de woning opgevangen en voor hen wordt slachtofferhulp geregeld. Verder werd er een Burgernetactie gestart en werden tips via een Twitterbericht gevraagd. Vandaag wordt het begonnen buurtonderzoek voortgezet.
De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt tips. Uit de eerste verklaringen blijkt, dat het om drie jongemannen met een getint uiterlijk gaat. Hun leeftijd wordt rond de 20 jaar geschat en zij waren in het donker gekleed.
De politie vraagt mensen die rond het tijdstip van de overval iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van de Loenenseweg. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844. Wil men anoniem blijven, dan kan contact worden opgenomen met Meld misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.