Peter Faber ontvangt cheque Kiwanis

DIEREN – Meer dan 170 bezoekers, waaronder 30 3e klassers van de SG Het Rhedens die in het kader van maatschappijleer de voorstelling hebben bezocht, zagen vrijdagavond in schouwburg Theothorne te Dieren een dynamische en bij tijd en wijle interactieve voorstelling.
Eerst introductie Peter Faber zelf. Hij vertelde op zijn wel bekende dynamische wijze, over het ontstaan van de Stichting Peter Faber en hoe en op welke wijze hij met de jongeren, afkomstig uit Amsterdam noord, tracht de negatieve energie om te zetten in creatieve energie. Zo rapten de jongeren diverse teksten uit het programma ‘Hangen en Leven’ . Ook liet Faber zelf nog een gedeelte uit zijn programma zien en horen, met daarin met daarbij de boodschap “ Onderscheid je van de appels en peren! Be an Orange!” .

Ook het thema van ‘Ik kan ´t, ik doe ´t, ik wil ´t, Nu!’ kwam regelmatig in de teksten van de jongens voor. De reacties van de bezoekers tijdens en na het optreden waren nagenoeg allemaal erg positief.

De leden van de Kiwanis club Rheden De Veluwezoom konden dan ook tijdens de afterparty samen met de gasten, Peter Faber en de jongeren, ontspannen uit hun dak gaan. Zo werden nog spontaan een aantal Freestyle raps gebracht en werden tijdens een Amerikaanse veiling nog een 25 tal dvd´s door Peter Faber c.s. geveild. Deze veiling bracht € 970,- op. Aan het eind van de avond kon de president van de Kiwanis club Rheden De Veluwezoom, Alex Meerdink, een cheque van € 5000,- aan Peter Faber overhandigen. Een dankbare Faber vertelde dat hij samen met zijn zoon, regisseur, Jesse Faber en de jongeren, een nieuwe film gaat maken met de werktitel ‘Los van de wereld`. De opbrengst van deze avond zal daar voor gebruikt gaan worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.