Symposium over mantelzorg bij dementerende ouderen

DIEREN – Het Dierense Buurtzorgteam voor psychogeriatrische cliënten organiseert een minisymposium over mantelzorg en dementie. Dit zal plaatsvinden op woensdag 7 november van 19.00 (deur open, koffie, thee)/ 19.30 (start programma) tot 21.45 uur in Schouwburg Theothorne aan het Callunaplein in Dieren.

Mantelzorg bij dementerende ouderen is van wezenlijk belang om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dit vraagt veel van partners en familieleden. Door een goede samenwerking met (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden is het mogelijk de draagkracht bij mantelzorgers te vergroten. Het pg-team vindt het van groot belang om informatie en ervaringen vanuit diverse invalshoeken uit te wisselen en wil daar door middel van dit symposium aan bijdragen.
Na de opening zullen Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland, en Stella Braam, publiciste, hun visie op en ervaringen met mantelzorg presenteren. In de pauze is er gelegenheid om ervaringen en informatie uit te wisselen. Er zullen onder andere stands aanwezig zijn van Alzheimer Nederland, Mezzo (landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van mantelzorgers), de gemeente Rheden en Buurtzorg Nederland. De film ‘Alzheimer experience’ zal worden vertoond en er is een fototentoonstelling over dementie.

Na de pauze is er gelegenheid voor discussie en vragen stellen aan een panel dat zal bestaan uit twee mantelzorgers, huisarts Maes, Stella Braam en Jos de Blok. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze avond. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar het PG team in Dieren via pgdieren@buurtzorgnederland.com of bellen naar 06- 51437928.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.