Home / Loenen / De Gouden Zon voor zieke kinderen

De Gouden Zon voor zieke kinderen

LOENEN / RHEDEN – Jammer genoeg is het zo dat er kinderen zijn die ziek zijn. En dan bedoelen we niet een griepje, een verkoudheid of misschien een gebroken arm. Nee, het betreft hier kinderen met een levensbedreigende ziekte, zoals bijvoorbeeld kanker. Dat is voor het kind heel erg, maar ook voor de ouders en broertjes en zusjes. Vaak zijn de extra kosten hierdoor erg hoog en kan een gezin niet op vakantie omdat hiervoor de financiën ontbreken, maar ook de locatie en eventuele zorg die nodig is er niet.

Daarom is de Stichting de Gouden Zon opgericht. Dat is een groep vrijwilligers die deze kinderen en hun familie een onvergetelijke vakantie willen geven, waardoor even de ziekte een beetje naar de achtergrond verdwijnt en weer nieuwe energie kan worden opgedaan. Dit hebben deze gezinnen zo nodig. De vakantie week en/of weekend wordt gehouden in de prachtige omgeving van Loenen. Het vakantiehuis ’t Zonnehuis dat daar staat is hier uitermate geschikt voor. Heerlijk in de bossen waar rust en vrijheid heerst.
De vrijwilligers organiseren leuke activiteiten voor de kinderen en ook voor de ouders. Natuurlijk ontbreekt een luisterend oor niet. Ook een verpleegkundige is aanwezig voor de eventuele nodige zorg. En… wat ook belangrijk is, dat er op de kinderen gelet kan worden zodat de ouders eens een avondje uit kunnen en kunnen genieten van elkaar.

Om dit mede mogelijk te maken zijn er natuurlijk sponsoren nodig en een van de bedrijven die direct toegezegd hebben hier aan mee te willen doen is de DekaMarkt in Rheden. Zij stellen manden vol met spelmateriaal ter beschikking. Niet alleen om daar mee te spelen maar ook als cadeautje voor de kinderen om mee naar huis te nemen. Supermarkt Manager Bert Modderkolk overhandigde vorige week al deze mooie spulletjes aan voorzitter Marga Borghorst en penningmeester Marc Gerards.
Buiten sponsoren die dit goede doel willen steunen zijn er ook nog wat vrijwilligers nodig.
Meer informatie kunt u vinden op: www.villadegoudenzon.nl of tel. 0313-473457 – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.