Eenvoudige overwinning voor vrouwen ZV De Spreng

BRUMMEN – In het bekertoernooi van de KNZB hadden de waterpolo-vrouwen uit Brummen en Eerbeek al twee keer gewonnen van DWK uit Barneveld. Het team van coach Stan Dobrotvorski keek dan ook met vertrouwen uit naar de wedstrijd van zaterdag. Na het eerste speldeel was het al duidelijk. De drie punten bleven in Brummen. DWK was niet in staat om echt partij te geven.

Binnen drie minuten na aanvang van de wedstrijd stond De Spreng al voor met 3 – 0 met doelpunten van Malou Buitink (2 maal) en Nienke Cuperus. DWK kwam maar één keer tot scoren in het eerste speldeel. Nanda Wassink en Svea Rexwinkel pakten ook nog hun doelpuntje mee brachten de stand aan het einde van het eerste speldeel op 5 – 1. Misschien omdat de allemaal zo gemakkelijk ging, maar het spel van De Spreng werd rommelig in het tweede speldeel. Er werd wel gescoord, maar ook de tegenstander kreeg en benutte kansen. De voorsprong bleef groot genoeg voor De Spreng om uit de problemen te blijven Het derde speldeel kregen de Brummen/Eerbeekse vrouwen kansen te over. Dit leidde slechts tot één doelpuntje. DWK ging iets beter om met de mogelijkheden. Twee doelpunten was hun beloning. Het laatste speldeel werd door de Spreng rustig en gecontroleerd uitgespeeld. Met een einduitslag van 13 – 6 boekte De Spreng de vierde overwinning uit vier wedstrijden. De competitie duurt nog lang, maar coach Dobrotvorski is goed op weg naar de doelstelling van dit seizoen: terugkeer naar de landelijke eerste klasse van de KNZB. De volgende wedstrijd is op 4 november tegen medekoploper De Rijn in het thuisbad Rhienderoord. Dan zal blijken of De Spreng een echte kampioenskandidaat is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.